Stiri Evenimente Logo

Cautare
Black Hat
Filme documentare, spoturi TV, fotografie, filme de prezentare, evenimente, campanii sociale

Minisite

Concert extraordinar de Colinde şi Cântece de Crăciun susţinut de Corul de cameră
Bucureşti - Ateneul Român 23 Decembrie 2014

Logo EvenimentCorul de cameră „Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va susţine un concert extraordinar de Colinde şi Cântece de Crăciun la Ateneul Român, marţi 23 decembrie 2014, ora 19:00.

Atmosfera plină de linişte şi pace a Crăciunului ne va pătrunde în suflet, ca în fiecare an, la concertele Corului „Preludiu” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” care au devenit deja o tradiţie. Rafinamentul interpretării, frumuseţea repertoriului abordat, carisma dirijorului Voicu Enăchescu, care de multe ori renunţă la postura sobră a conducătorului tradiţional de cor, în favoarea uneia mai relaxată şi mai apropiată de public – iată „ingredientele” unui concert de succes, gata să recreeze magia Crăciunului, de neratat pentru iubitorii artei autentice de cea mai înaltă calitate.

În cei 42 de ani de activitate „Preludiu” a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.
Corul de cameră „Preludiu” a prezentat peste 2.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureat la mai multe festivaluri internaţionale.

„Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, a realizat 350 de înregistrări radio şi TV, un disc „Electrecord” şi trei C.D.-uri (Colinde şi Cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti).

Anul 2012, a însemnat incă o dată confirmarea internaţională a Corului de cameră „Preludiu”: Premiul I la Festivalul de muzică ortodoxă de la Bialystok-Polonia, Medalia de aur acordată corului „Preludiu” si premiul pentru cel mai bun dirijor acordat maestrului Voicu Enăchescu la Festivalul Coral Internaţional de la Beijing-China.

În toamna acestui an „Preludiu” a fost invitat de onoare în Grecia pentru a susţine trei concerte la Atena, Pireu şi Nafplio.

Ca o recunoaştere a activităţii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” in Grad de Comandor pentru promovarea culturii.
Organizator: Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”
Eveniment din: Arta/Cultura Versiunea print a evenimentului Versiunea print Versiunea PDF a Evenimentului Versiunea pdf

Date de contact
Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român - telefon 021-315.68.75, Program: Marţi - Vineri între orele 12-19.
tinerimea_ro@yahoo.com
http://www.tinerimearomana.ro/

Adauga in agenda
 
 

Inregistrare »

Utilizator: Parola: Retine-ma

Inregistrare Am uitat parola

Cum postez un eveniment Cum postez o stire

Abonare alerte
Termeni si conditii Contact Harta Site rss feeder © 2006-2007 StiriEvenimente