Stiri Evenimente Logo

Cautare
Black Hat
Filme documentare, spoturi TV, fotografie, filme de prezentare, evenimente, campanii sociale

Minisite

Bibliotecarii publici – facilitatori de servicii pentru comunitate
Busteni - CPPI 28 Octombrie 2015

Bucuresti, 21 octombrie 2015 – ANBPR anunta organizarea celei de-a XXVI-a Conferinte Nationale a ANBPR, cu tema „Bibliotecarii publici – facilitatori de servicii pentru comunitate”. Evenimentul va avea loc in perioada 28-29 octombrie 2015, la Centrul de Pregatire Profesionala a Personalului din Industrie - CPPI, Busteni, judetul Prahova.

„Ca de fiecare data, ne asteptam ca aceasta reuniune profesionala, dedicata impartasirii de proiecte si idei inovative, sa aduca un plus de valoare activitatii si proiectelor initiate de bibliotecile publice din reteaua ANBPR. Prin aducerea la rampa a exemplelor de succes din bibliotecile active, intreaga comunitate va beneficia de o crestere consistenta a calitatii si diversitatii serviciilor. Conferinta de la Busteni reprezinta, din acest punct de vedere, o oportunitate de evaluare a starii bibliotecilor, dar si de planificare a unor strategii de modernizare a ofertei acestora, din perspectiva serviciilor pentru comunitate”, a declarat Presedintele ANBPR, Dragos-Adrian Neagu.


Prin intermediul activitatilor propuse si al proiectelor pe care le deruleaza, ANBPR incurajeaza implicarea bibliotecarilor in dezvoltarea si reformarea serviciilor pentru diferite categorii de utilizatori. Odata cu desfasurarea acestui eveniment, bibliotecarii din intreaga tara au oportunitatea de a-si sincroniza activitatea de zi cu zi cu progresul tehnologic si cu tendintele in domeniu ale celor mai redutabile institutii de biblioteca din Europa si din lume. La eveniment sunt asteptati peste 100 de bibliotecari, parteneri, colaboratori, dar si reprezentanti ai mediului de business si ONG, precum si oficialitati locale.

„Cu ocazia celei de-a XXVI-a Conferinte Nationale a ANBPR, ne propunem sa facem inca un pas inspre modernizarea de fond a ofertei bibliotecilor. Ne dorim, mai mult ca oricând, ca bibliotecarii publici sa devina principalii mediatori intre comunitate si cunoastere. Incurajând colaborarea tot mai strânsa dintre bibliotecari si utilizatori, speram sa aducem bibliotecile românesti mai aproape de modelele europene, atât ca utilitate, cât si ca performante. Participantii sunt invitati sa prezinte in cadrul Conferintei exemple de servicii inovative si sa impartaseasca idei de proiecte de succes, contribuind astfel la multiplicarea experientelor profesionale inspirationale in rândul membrilor Asociatiei”, a afirmat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Organizator: ANBPR
Eveniment din: Arta/Cultura Versiunea print a evenimentului Versiunea print Versiunea PDF a Evenimentului Versiunea pdf

Date de contact
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021374 052 437
email: anbpr_ro@yahoo.com
anbpr_ro@yahoo.com
www.anbpr.org.ro

Adauga in agenda
intrarea libera
 

Inregistrare »

Utilizator: Parola: Retine-ma

Inregistrare Am uitat parola

Cum postez un eveniment Cum postez o stire

Abonare alerte
Termeni si conditii Contact Harta Site rss feeder © 2006-2007 StiriEvenimente